Η Μεσογειακή Διατροφή προστατεύει την καρδιά περισσότερο από μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών

20/02/2014

Μια μελέτη που ξεκίνησε από το 1957 και συνεχίζεται ως και σήμερα αποδεικνύει ότι η Μεσογειακή Διατροφή με κατανάλωση ως κύριο λιπαρό το ελαιόλαδο, έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μείωση των θανάτων που οφείλονται σε καρδιακά νοσήματα και καρδιακή προσβολή από μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Arizona και του Northwestern ανακάλυψαν ότι μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης αλλά δεν φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και των θανάτων από στεφανιαία νόσο.

Αντίθετα η Μεσογειακή Διατροφή με την πλούσια κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και ψαριών και έχοντας το ελαιόλαδο ως κύριο λιπαρό έναντι του βουτύρου είναι περισσότερο αποτελεσματική στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, στη μείωση σωματικού βάρους, δείκτη μάζας σώματος, συστολικής και διαστολικής πίεσης και επιπέδων γλυκόζης σε σύγκριση με δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : http://www.oliveoiltimes.com/olive-oil-health-news/mediterranean-diet-protects-heart-more-than-low-fat/38756