Συνταγές

Νόστιμες, παραδοσιακές Κρητικές συνταγές. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί συνταγή της Κρητικής κουζίνας που δεν περιέχει ελαιόλαδο. Διαβάστε από τις επιλογές συνταγών που πιστεύουμε οτι αξίζει να δοκιμάσετε.

Μικρά μυστικά στην κουζίνα μας…

Το ελαιόλαδο, είναι το καταλληλότερο λάδι για μαγείρεμα και ειδικά για τηγάνισμα, γιατί αντέχει περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύει λιγότερο από οξείδωση σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτικά έλαια. Η αντοχή του οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα του σε μονοακόρεστα οξέα και βιταμίνη Ε

Το ελαιόλαδο είναι το μόνο από τα φυτικά έλαια που μπορούμε να τηγανίσουμε έως και τρεις φορές.

Το ελαιόλαδο στο τηγάνισμα πρέπει να είναι πάντοτε ζεστό, αν είναι κρύο το φαγητό απορροφά το λάδι.

Το ελαιόλαδο περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο ή 1 μια κουταλιά της σούπας που είναι περίπου 10ml έχει 90 θερμίδες.

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψουμε τα φαγητά μας είναι να προσθέσουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος.